Beschermers

Tijdens het trainen en voor wedstrijden zijn er beschermers beschikbaar. Tijdens het trainen zijn de beschermers niet verplicht maar we raden het wel aan. Beschermers kan je bestellen bij onze Kyosa Nim Maarten Diependaal. Wanneer je mee gaat doen met wedstrijden zijn alle onderstaande beschermers verplicht.

Je mag de beschermers ook zelf aanschaffen maar let op dat ze wit zijn. Dit om ervoor te zorgen dat er tijdens een wedstrijd beter gejureerd kan worden. Tijdens de wedstrijd brengt een scheidsrechter een lint bij één van de deelnemers om te bepalen wie wit en wie rood is.

To Bok

Dit is het standaard pak welke gebruikt wordt binnen Tang Soo Do.

Wanneer je begint met trainen en dit pak besteld zal de Kyosa Nim ook met je bespreken welke band je nodig hebt en deze erbij bestellen. Wanneer je nieuw bent zal dit wit zijn.

Toque (kruisbescherming)

De toque oftewel de kruisbeschermer zorgt ervoor dat als het een keer verkeerd gaat de schade beperkt blijft.

Hoofdbescherming

Deze helm is gemaakt om klappen en trappen tegen het hoofd te dempen.

Gebit bescherming

Een bitje is verplicht om je tanden te beschermen. Het bitje zorgt ervoor dat tijdens een impact (vallen of een klap / trap tegen heet hoofd) de tanden niet op elkaar klappen en er niks afbreekt.

Handschoenen

Deze handschoenen zijn gemaakt om klappen te dempen die je zelf uitdeelt tegenover je tegenstander. Hierdoor is de kans op letsel een stuk lager maar kan je zelf ook makkelijker raken zonder dat je bang hoeft te zijn de ander of jezelf pijn te doen.

Scheenbeschermers

Deze scheenbeschermers zijn gemaakt om trappen te dempen die je zelf uitdeelt tegenover je tegenstander. Hierdoor is de kans op letsel een stuk lager maar kan je zelf ook makkelijker raken zonder dat je bang hoeft te zijn de ander of jezelf pijn te doen.

Voetbeschermers

Deze voetbeschermers zijn gemaakt om trappen te dempen die je zelf uitdeelt tegenover je tegenstander. Hierdoor is de kans op letsel een stuk lager maar kan je zelf ook makkelijker raken zonder dat je bang hoeft te zijn de ander of jezelf pijn te doen.